arrow_drop_up arrow_drop_down
Zoeken op Go-Kids

Hoe vindbaar en zichtbaar ben jij op internet?

Mik niet alleen op Google... ook op online gidsen!

Als we het hebben over jouw vindbaarheid denk je waarschijnlijk als eerste aan jouw positie in de zoekresultaten van Google. Dat als mensen iets zoeken dat jij te bieden hebt, dat ze je dan ook makkelijk vinden via een Google-search. Of denk jij misschien aan de bewegwijzering bij jou in de buurt op straat? Dat kan natuurlijk ook…


Wegwijzers zijn immers wat je nodig hebt om de weg ergens naartoe te vinden. Niet voor niets noem ik Bezoekers & Boekers dan ook ‘jouw wegwijzer in online marketing‘.

Vindbaarheid via zoekmachines

Goed, hier gaat het over online marketing dus natúúrlijk doel ik met zichtbaarheid óók op jouw vindbaarheid op internet. Via welke wegen kunnen mensen jouw bedrijf of organisatie vinden als ze op zoek zijn naar… wat jij ook maar doet? Kinderfeestjes in jouw gemeente bijvoorbeeld? Of speeltuin in de plaats waar jullie zitten? Of kindvriendelijk restaurant in een specifieke omgeving?


Als mensen zoiets zoeken, dan zoeken ze niet naar jouw naam, ze zoeken naar iets algemeners.

SEO: Search Engine Optimization - Google zoekmachine

Je bent niet de enige die bovenaan wil staan

Het liefst kom jij dan bovenaan in de zoekresultaten naar voren, dat is logisch. Maar ja, je bent niet de enige. Er zijn meer aanbieders van kinderfeestjes, speeltuinen en kindvriendelijke restaurants – en allemaal willen ze graag goed in beeld komen. Daarom is het belangrijk dat je niet alléén mikt op jouw vindbaarheid via Google, maar ook via andere kanalen.

Andere kanalen om jou te vinden

Zijn er nog meer kanalen dan om te zorgen dat je gevonden wordt… anders dan de zoekmachines? Jazeker! Je kent vast nog wel de startpagina’s waar we vroeger naartoe gingen als we iets zochten.

Offline gidsen

Of daarvoor nog, offline: de Gouden Gids of het telefoonboek. Allebei worden ze niet meer gemaakt inmiddels. Misschien de gemeentegids of een katern van de krant in een bepaald thema. Allemaal plekken waar je rond ging kijken als je een bedrijf of organisatie zocht in een bepaalde categorie. Die papieren gidsen zie je steeds minder, tegenwoordig kun je tenslotte alles vinden op internet.

Gouden Gids en Telefoongids

Gidsen op internet

Zoeken op internet geeft heel veel meer handige mogelijkheden dan die papieren gidsen van vroeger. En tegelijk is het internet ook weleens overweldigend, juist vanwege de vele mogelijkheden om te zoeken, te vinden en gevonden te worden. Daarom zijn er gelukkig van die handige gidsen op internet: overzichten met bedrijven, organisaties en websites.

Online gids voor gezinnen: Go-Kids!

Het zal je niet verbazen dat ik zeg: Go-Kids is zo’n gids! Op ons platform komen talloze ouders per jaar langs. Landelijk bekeken waren dat er in 2020 maar liefst 1,3 miljoen! Ze komen vooral op onze site via een Google zoekopdracht, maar klikken daarna gezellig rond naar wat er allemaal te vinden is in hun regio. Onze website is niet voor niets volledig regionaal ingericht: zo zorgen we ervoor dat wat we laten zien ook echt relevant is voor ouders in de regio.

Waar ben jij te vinden op Go-Kids?

Zichtbaar zijn voor jouw potentiële klanten

Als je dus iets te bieden hebt voor kids en gezinnen in de regio, dan wil je zichtbaar zijn op een platform als Go-Kids.


Zonde toch, als mensen op onze site zoeken naar een kindvriendelijk restaurant in Amsterdam – en jij staat er niet tussen in het overzicht, terwijl je wel graag gezinnen verwelkomt in jouw restaurant in Amsterdam? Of als ze zoeken naar een kinderfeestje in Medemblik – dat jouw aanbod dan niet naar voren komt bij de feestjes op Go-Kids Westfriesland? Grote kans dat ouders jou dan nooit leren kennen.

“Onze naamsbekendheid is groot genoeg”

Misschien denk je nu: “onze naamsbekendheid is zo groot, ze kennen ons heus wel”. Dat ze de naam kennen is voor heel wat (vooral grote) bedrijven natuurlijk helemaal waar.


Toch is het ook bij een grote naamsbekendheid belangrijk om wel altijd zichtbaar te zijn. Ouders moeten nog steeds op het idee komen om naar jou toe te gaan voor dat uitje, feestje of etentje. Of als ze op zoek zijn naar een kindercoach of sportclub voor hun kind.


Dus dan is het wel handig als ze jou langs zien komen terwijl ze op Go-Kids aan het rondkijken zijn.

Uitgebreide vermelding voor bijna niets

Het lijkt mij dat je jezelf wilt terugvinden als je in zo’n online gids kijkt. Het grote voordeel ten opzichte van die papieren gidsen is dat het hartstikke goedkoop is om een vermelding te krijgen.


In mijn regio’s plaats ik een volledige pagina voor je – met tekst en foto’s en al jouw contactgegevens zodat je goed bereikbaar bent voor de bezoekers – voor maar een paar tientjes per jaar! Dat is niet te vergelijken met wat je moet betalen voor een advertentie in een krant, en die staat er dan ook nog maar eenmalig in.

Bereikbaarheid van jouw bedrijf

Naast die basisvermelding hebben dan ook nog allerlei mogelijkheden om jouw bedrijf een betere plek te geven op de site, of zelfs actief onder de aandacht te brengen van ons publiek. Dan betaal je natuurlijk wat meer, maar die basisvermelding, daar zou je in mijn ogen niet eens over hoeven te denken. Dat heb je zó terugverdiend toch?

Hoe makkelijk komen mensen jouw bedrijf tegen?

Dus… hoe goed ben jij te vinden op internet? En hoe vaak of makkelijk komen mensen jouw bedrijf tegen als ze niet specifiek op zoek zijn naar jou? Daarvoor wil je niet alleen vindbaar zijn via de zoekmachines, maar ook zichtbaar op allerlei plekken waar ouders zullen kijken om ideetjes op te doen voor leuke of nuttige adresjes voor hun gezin!


Heb jij nog geen vermelding voor jouw bedrijf op Go-Kids? Of staat jouw bedrijf wel op de site, maar nog zonder complete contactgegevens? Het is echt een goed idee om daar verandering in te brengen! Dat regel ik natuurlijk graag voor je… bel me op 06-26066222 of mail op anneke@go-kids.nl!


Anneke Ranzato

26 januari 2021